Dag 3 – Energiemanagement

De afgelopen 2 dagen ben je bezig geweest met jouw verhaal en het loslaten van je gedachten hierover. En als je de komende tijd bemerkt dat je veel in je hoofd zit of onrust voelt, dan kun je altijd weer de meditatie beluisteren als je daar behoefte aan hebt.

Zoals ik al eerder zei, een gevoel van onrust is vaak een signaal om rust en ontspanning je hoogste prioriteit te maken. Je bent het meer dan waard om naar dat signaal te luisteren!

De komende twee dagen, staan in het teken van het managen van onze energie. Het managen van je energie i.p.v. je tijd kan een grote impact maken op hoeveel rust jij ervaart.

Je energie managen doe je door eerst bewust te worden van alles wat je energie geeft en wat je energie kost. In de komende 2 dagen gaan we dit inzichtelijk maken. Je kunt hierbij denken aan al je activiteiten privé en werk, maar ook situaties met mensen in je omgeving. Wees heel eerlijk naar jezelf en houd hiermee geen rekening met wat anderen zouden kunnen vinden of denken. Focus je alleen op jezelf.

Als je je meer bewust wordt van wat je veel energie geeft én kost, kun je vanuit daar andere keuzes gaan maken.

Keuzes die écht bij jou passen en ervoor gaan zorgen dat jij meer rust en minder stress ervaart. Dus pak je aantekeningen en pen erbij en bekijk de oefening voor vandaag!